Kisojen suojelijan tervehdys

Hyvät muodostelmaluistelun ystävät!

Toivotan Teidät lämpimästi tervetulleiksi Turussa pidettäviin muodostelmaluistelun SM-kilpailuihin, jotka Naantalin VG-62 taitoluistelu järjestää.

Kisoihin osallistuvat SM-sarjan muodostelmaluistelun joukkueet, jotka ovat menestyneet valintakisoissa ja lunastaneet paikkansa SM-finaaliin. Kilpailusarjat ovat: SM-Noviisit, SM-Juniorit ja SM-Seniorit.

Muodostelmaluistelua on harrastettu Suomessa yli 30 vuotta. Vaativasta, vauhdikkaasta ja näyttävästä lajista on tullut vuosien mittaan täysveristä huippu-urheilua.

Suomalaiset joukkueet ovat maailman huippua. Suomi on maailman menestynein muodostelmaluistelumaa yhdeksällä maailmanmestaruudellaan. Tuorein mestaruus on viime vuodelta, jolloin SM-seniorijoukkue Marigold IceUnity (Helsingin Luistelijat ry) luisteli kirkkaimman mitalin arvoisesti Tukholman MM-kilpailuissa.

Turun kisoissakin yleisöllä on ilo nähdä maailman huipputason suorituksia.

Järjestävän seuran Naantalin VG 62:n kotikaupunki on vahva urheilukaupunki. Harrastajamäärät noin 19 300 asukkaan kaupungissa ovat useissa lajeissa hämmästyttävän suuria. Jääurheilulla on pitkät perinteet Naantalissa. Nykyisin kaupungissa on kaksi jäähallia, jotka taitoluistelun, jääkiekon ja ringeten harrastajat täyttävät niin tehokkaasti, että jääaikaa saisi olla tarjolla nykyistä enemmän.

Tällaisten kisojen järjestäminen vaatii järjestäjiltä valtavan määrän työtä. Esitän suuret kiitokset järjestävälle seuralle, sadoille talkoolaisille, tukijoille ja tuomareille.

Nautitaan taitavien ja näyttävien joukkueiden esityksistä ja muistetaan kannustaa jokaista joukkuetta. Kaikille luistelijoille toivotan iloista ja rehtiä kilpailumieltä.

Jouni Mutanen

kaupunginjohtaja

Kisojen suojelija

 

Jouni Mutanen

Takaisin ylös